Ajándékok fadobozban
Tartalma : Borkiegészítők fadobozban ...
Ár: (AKCIÓS) 13488.0 Ft /
 

Az a látogatónk aki legalább 39.990Ft értékben vásárol,
most ajándékba, egy szállodai éjszakát kap, 2 fő részére Kecskeméten!

 
       
       
 
Villányi Borvidék

Hazánk legdélibb borvidéke, amelyről elmondható, hogy az elmúlt 12-13 évben rendkívüli fejlődésen ment keresztül. Itt értették meg legelőször a termelők, hogy a magyar bornak csak a minőségi javulás tud felemelkedést biztosítani, hiszen világviszonylatban aprócska területekkel rendelkezünk. A Mecsek déli lejtőivel párhuzamosan, mintegy 25 km hosszan elterülő szőlők kiválóan alkalmasak komoly vörösborok előállítására. Mivel a területnek szubmediterrán jellegű klímája van, az ország egyik legnaposabb vidékének számít. Ez a tény rendkívül kedvez a kékszőlők termesztésének. Fehérborokkal leginkább a Siklós melletti területeken foglalkoznak, de nem ez a legjellemzőbb. A márgás, vályogos, néhol löszös talajok a vörösboroknak kedveznek, ott is a helyi és a bordeaux-i fajtáknak. A Kékoportóból sikerült egy az átlag fogyasztó számára is elérhető, jó ivású, nem nagyon savas nedűt készíteni, amely a vidék fő termékévé vált. A nehezebben beérő fajták közül a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon és Franc, valamint a Merlot is szépen meghonosodott ezeken a területeken, és így hazánk "csúcsborai" innen kerülnek ki a legnagyobb számban. Az innen származó borokra szinte vákum volt a magyar fogyasztók között, így ezek a vastag, sokszor kisfahordóban érlelt, magas cserzőanyag tartalmú borok a legkeresettebbek a piacon. A borvidéknek úttörő szerep jutott a családi borászkodás újbóli elterjesztésében. A nagyobb helyi borászatok szakemberei és több szakmán kívüli vállalkozó sorra önnáló pincészeteket indítottak és végre a saját nevük alatt fémjelzett borokkal jelentek meg. Ezek az apró pincék jelenleg tőkeerős vállalkozások, melyek képesek éves szinte akár négyszázezer palack bor előállítására is.
 
 
 
 
Siklósi Muscat Ottonel 0,75 l

A palackban lévő finom illatú, zamatokban gazdag bort a Tenkes hegy déli tüzes lejtőin termelte borászatunk. A reduktív erjedés a szőlőre jellemző muskotályos illat- és zamatanyagokat gazdagon jeleníti meg. Halakhoz, szárnyasokhoz ajánljuk. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: St Vincentinus Borház
Évjárat: 2007
Ízvilág: száraz fehér
Ár: 1218.0 Ft
Indicator_tiny_red
 
 
 
Villányi Kékfrankos Rosé 0,75 l

A palackban lévő üde, zamatos bor a vidék nemes szőlőfajtájából készült. Reduktív erjesztésének köszönhetően a friss, gyümölcsös ízek hangsúlyosak. Könnyed esti beszélgetésekhez, hal és szárnyas ételekhez ajánljuk. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: St Vincentinus Borház
Évjárat: 2007
Ízvilág: száraz
Ár: 1254.0 Ft
Indicator_tiny_red
 
 
 
Villányi Portugieser 0,75 l

2007 újbora érett legénnyé cseperedett. Bársonyossága és frissessége libához illik, de teste kiválóan harmonizál a marha- és a vadhúsos ételekkel is. A borvidék jellemző vörösborának íz- és zamatvilága hűen tükrözi a fajta és az évjárat kiválóságát. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: St Vincentinus Borház
Évjárat: 2007
Ízvilág: száraz vörös
Ár: 1254.0 Ft
Indicator_tiny_red
 
 
 
Villányi Cuvée Carissimae 0,75 l

A Kopár dűlő termése, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot fajtákból készült. A Carissimae nagy bor, melyben egymásra talál az ügyesen és hitelesen megfogalmazott, nagy marketingértékű mítosz és a szerencsés kézzel rajzolt címke. Carissimae, azaz a legdrágábbnak, mondja a szép hascímke, ami nem annyira az árfekvésre céloz, mint inkább arra a sírfeliratra, mely Tiffán Ede pincéjében látható, és amelyet maga a borász lelt a Kopár-dűlő forgatása közben csaknem két évtizede. A töredéken megrendítő sírfelirat olvasható, amely szerint a követ a 25 évesen elhunyt legdrágább feleségnek, Lucia Apuleiának állította a gyászoló férj. Tiffán Ede és fia, Zsolt, akik egyenrangú alkotótársként vesznek részt a mérvadó és sikeres pincészet menedzselésében, azért választották e szót a bor nevéül, hogy jelezzék: a bor kitüntetett helyet foglal el eddigi életművükben. A bíbor bor fiatalos, lila éle feketés magba mélyül, illata nehéz és alkoholos, ugyanakkor nagyon gyümölcsös, némi dohánnyal és csokival, a visszafogott barrik jeleivel. Szájban nagyon komplex és testes, elegáns bársonyossága és szilvalekváros pasztózussága nagy tűzzel, magas, mediterrán borokat idéző alkohollal párosul. A Carissimae nem a hétköznapok bora: nobilis vadakhoz, bárányhoz, bélszínhez, aromás, nehéz sajtokhoz, cheddarhoz, parmezánhoz ajánljuk. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Tiffán Ede és Zsolt Pincészete
Évjárat: 2006
Ízvilág: száraz vörös
Ár: 8754.0 Ft
Indicator_tiny_red
 
 
 
Villányi Pinot Noir 0,75 l

Élénk színű, fűszeres illatú, a fajta jegyeit gazdagon hordozó, izgalmas bor. Elegáns savak, nagy belső egyensúly és gyümölcsösség jellemzi. Kizárólag a Várerdő dűlő termése. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Tiffán Ede és Zsolt Pincészete
Évjárat: 2005
Ízvilág: száraz vörös
Ár: 6810.0 Ft
Indicator_tiny_red
 
 
 
Villányi SOLUS 0,75 l

A Solus elnevezés is a bor egyediségére utal, jelentése "Egyedi/különleges" (latin nyelvben Sol = nap). A 100% Merlot kizárólag a Kopár dűlő termése. Szerettünk volna egy olyan bort elkészíteni, mely megállja a helyét a világ nagyjai között is. Tapasztalatunk szerint a Merlot olyan fajta, mely Villányban nagyon jól érzi magát és értő kezek gondoskodása mellett csodálatos bort ad.A teljes termést elkülönítve, 100%-ban új kis tölgyfahordókban érleltük közel 16-hónapig. Színe mély vörös szélén kicsit téglavörös gyűrűvel. Illata bujaságot üzen, mely belekortyolva nagy testtel, szép harmóniával ajándékozza meg a kóstolót. Szép érett tanninjai hosszú édes ízérzetet nyújtanak. Hosszan érlelhető bor. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Gere Attila
Évjárat: 2006
Ízvilág: száraz vörös
Ár: 11580.0 Ft
Indicator_tiny_red
 
 
 
Villányi Merlot 0,75 l

Feketébe hajó magja, sötétvöröses szélekkel tárul szemünk elé. Mozgása nehézkes, első benyomásra egy komoly bor vonásait idézi. Illatában 18 hónapos kishordós érlelés hatásaként vaníliás, szantálos, cserzett bőrre emlékeztető animális illatokra emlékeztet, nem túl intenzíven, de mennyisége elegendő ahhoz, hogy merlot társai közül kiemelkedjen. Ízében piros gyümölcsök aszalványait, lekvárjait idézi, melyet szelíd tanninok egészítenek ki. A pihentetést, levegőztetést, mint minden nagy formátumú bor meghálálja. Kikapcsolódhatunk társaságában, fogyasszunk mellé bárányt, borjút, szárnyas vadat, erdei gyümölcskörítéssel tálalva. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Wunderlich Pincészet
Évjárat: 2004
Ízvilág: száraz vörös
Ár: 3342.0 Ft
Indicator_tiny_red
 
 
 
Villányi Pinot Noir 0,75 l

Ebben az évjáratban igazán fajtajelleges lett a Pinot Noir borunk, mely mint fajta, a „finomságot”, az eleganciát testesíti meg. Színében közepesen sötét rubin színű, illatában csipkebogyó, fahéj, szegfűszeg, sőt a barrique érlelésnek köszönhetően diós íz jegyek figyelhetőek meg. Biztosak lehetünk benne, hogy „több órás” borral van dolgunk, mely kóstolás közben mindig újabb meglepetéssel szolgál! Ízében folytatódnak az illatban tapasztaltak vaníliás, csokoládés jegyekkel kiegészülve. Komplex bor, mely a gyümölcsösségtől a csokoládéig széles spektrumon mozog, bárányból készült ételek, szarvasgombás mártások mellé ajánljuk. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Wunderlich Pincészet
Évjárat: 2004
Ízvilág: száraz vörös
Ár: 3342.0 Ft
Indicator_tiny_red
 
 
 
Villányi Cabernet Sauvignon - Franc 0,75 l

Bölcs párosítás Lojzitól a bor, melyben a sauvignon eleganciája és a franc tekintélyt parancsoló karaktere talál egymásra. Bíbor színe tükrös tisztaságú, illata első benyomásra érett gyümölcsökre emlékeztet. Hagyjunk neki időt a kibontakozásra! Kis levegőzés után az illatában, az erdei gyümölcsökön túl, fűszerek, vanília, erdei gombák és a nedves avar is megfigyelhető. Kóstoláskor, fajtajelleges tanninjai megfelelő keretet adnak az érett, feldolgozott gyümölcs ízei mellé. Közepesen testes, hosszú lefutású cuvée, mely önmagában vagy akár egy vörösboros szarvas pörkölt mellett is emlékezetes élményt hagy bennünk. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Wunderlich Pincészet
Évjárat: 2002
Ízvilág: száraz vörös
Ár: 3342.0 Ft
Indicator_tiny_red
 
 
 
Villányi Portugieser 0,75 l

Pohárba töltve színében élénk rubin szélekkel és sötét maggal rendelkezik. Illatában tisztán kivehető gyümölcsjegyek dominálnak, kevésbé tapasztalt kóstoló számára is könnyen felismerhetőek a málna és a megy illatjegyei. Ízében a gyümölcsösség lágy tanninokkal párosulva folytatódik. A hét minden napján fogyasztható, lágy vörösbor, melyet többek között rozmaringos báránylapocka, sült kacsacomb mellé ajánlunk. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Wunderlich Pincészet
Évjárat: 2008
Ízvilág: száraz vörös
Ár: 1356.0 Ft
Indicator_tiny_red
 
 

 
Kulcsszó:
Név:
Leírás:
Forgalmazó:  

Ár:  

 
Festmeny_partner
Top10
Bor-szakmai
 
     
Főoldal |  Rólunk |  Szállítási feltételek |  Fórum |  Árak |  Kapcsolat

Napelem | 10 kw napelem rendszer ár A weboldalt készítette: HOLNAP DESIGN weboldal készítés | Üzemelteti: EZHosting