32-es_bor__llv_ny Bortartó állvány
Bortartó állvány fából 32 bornak. magasság: 85cm szélesség: 50cm
Ár: (AKCIÓS) 13500.5 Ft / régi ár: 14990 Ft
 

BOROK, PÁLINKÁK, KIEGÉSZÍTŐK, BORTARTÓK, KEDVEZŐ ÁRON NAGY VÁLASZTÉKBAN AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSAL!

 
       
       
 
Tokaji Borvidék

Hazánk legismertebb borvidéke, mely az elmúlt 10 évben próbálta visszaszerezni azt az elismerést, amit már egyszer évszázadokon keresztül kiharcolt. Elfogultság nélkül lehet állítani, hogy a világ egyik legkiemelkedőbb édesborát tudja produkálni a borvidék. Ennek több összetevője is van: a vulkáni alapkőzetek, a kontinentális éghajlat - amely a felszíni tagoltság és a vizek közelsége miatt mikroklímákra osztódik - és öt helyi szőlőfajta (Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Zéta és a már-már kihalt Kövérszőlő). A borvidéken kizárólag fehérborok készülnek, és egyre nagyobb hangsúly van nem csak az édes, hanem a száraz borokon is. Az elmúlt években a tokaji termelők megmutatták, hogy nemzetközi szinten is a legmagasabb kategóriát tudják elkészíteni ebben a szegmensben is. Azonban a fogyasztók fejében a Tokaji Borvidék egyet jelent az Aszú és a késői szüretből származó édes borok hazájával. A régió szőlőiben a Botrytis Cinerea penészgomba váltja ki áldásos hatását, mintegy magukban összeszárítva a túlérett szőlőszemeket. Ennek a folyamatnak az ősz eleji esők és az októberi száraz napos időszakok kedveznek leginkább, amelynek itt nagyobb a valószínűsége, mint az ország más részein. A Tokaji Aszúk renkívüli minőségüket nemcsak a magas cukortartalomnak, hanem a kimagasló savtartalmuknak is köszönhetik, amelyek képesek egyensúlyt teremteni ezekben a koncentrált borokban. A legszebb Aszúk a tradícionális borkészítés és az igényes, modern technológiák ötvözésével készülnek. Sok külföldi, borban jártas befektető látta meg azt, hogy mekkora erő és lehetőség van a borvidékben, ezért a 90'-es években egyre-másra alakultak meg a vezető pincészetek. Legalább 30 olyan termelő van a vidéken, aki képes a nemzetközi piacon is sikeres bort készíteni. Jelenleg Tokaj hazánk egyetlen zárt borvidéke.
 
 
 
 
Tokaji 3 puttonyos Aszú 0,5 l

Az édes ízalap harmonizál a jellegzetes savakkal, s a hordós érlelésből, illetve a botritiszes szőlőszemek speciális ízvilágával. Némi aszalt gyümölcs, barack és mazsola ízek tűnnek elő az italból, s az összhatás is a tipikus, de visszafogott "tokajis" karaktert juttatja eszünkbe. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Puklus Pincészet
Évjárat: 2002
Ízvilág: Édes fehér
Ár: 2411.5 Ft / Egységár: 4823.0 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 
 
Tokaji 5 puttonyos Aszú 0,5 l

Érett aranysárga színű, kellemes ászkolt Édességek vagy hideg libamáj mellé ajánljuk fogyasztani. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Puklus Pincészet
Évjárat: 2002
Ízvilág: Édes fehér
Ár: 5128.5 Ft / Egységár: 10257.0 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 
 
Tokaji Sárgamuskotály 0,75 l

Napjaink egyik divatos fajtája, amelybõl egyre többet telepítenek. Rendkívül igényes fajta! Az félédes muskotálybor való minden olyan desszerthez mely nem édesebb a bornál. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Puklus Pincészet
Évjárat: 2008
Ízvilág: Félédes fehér
Ár: 1508.0 Ft / Egységár: 2009.8 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 
 
Tokaji Sárgamuskotály 0,75 l

A 2007-es Sárgamuskotály intenzív illatával ejti rabul fogyasztóját. Ízében és illatában bodza és szőlővirág tónusok mutatkoznak. Karakterében a talajból származó ásványos tónusok a meghatározóak. Friss, elegáns savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik. A bor határozottan muskotályos jellegű, ugyanakkor markánsan tokaji. Valódi bukébor. Kiváló aperitif lehet, jól fogyasztható zöldfűszeres fehér natúrsültekhez, de akár étel nélkül is kellemes kísérője baráti beszélgetéseknek. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Béres Pincészet
Évjárat: 2007
Ízvilág: száraz fehér
Ár: 1573.0 Ft / Egységár: 2096.9 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 
 
Tokaji Hárslevelű kései 0,5 l

Az átlagos szüreti időponttól később szüretelt szőlő túlérett, töppedt, kis százalékban aszúszemeket is tartalmazott. A kiváló alapanyagból erjesztett bor illatában is megjelennek a késői szüretre jellemző illatok, így az édes aromák hársfavirág illatával keverednek. A bor természetes maradék cukortartalma jó egyensúlyban van az évjáratra jellemző friss savakkal. Hosszú érlelési potenciállal rendelkezik. Könnyű, gyümölcsös desszertek és gyümölcssaláták kitűnő kísérője. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Béres Pincészet
Évjárat: 2009
Ízvilág: Félédes fehér
Ár: 1690.0 Ft / Egységár: 3380.0 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 
 
Tokaji Hétfürtös 6 Puttonyos Aszú 0,5 l

Vibráló íz és illat kavalkád jellemzi ezt a bort, amelyben a sav és a cukor tökéletes harmóniában él együtt. Rendkívüli gyümölcsössége mellett (sárgabarack) leginkább krémessége feledhetetlen, illetve az új fahordós érlelésből származó nagyon diszkrét pörkölt aromák. Desszertekhez kitűnően párosítható, akár egy finom gyümölcsös sütemény kísérőjeként vagy karamellás-vaníliás fagylaltok mellé. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Árvay és Társa Pincészet
Évjárat: 2000
Ízvilág: Édes fehér
Ár: 14365.0 Ft / Egységár: 28730.0 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 
 
Tokaji Hétfürtös Édes Élet Cuvée 0,5 l

Ezt a bort ellentmondásai teszik feledhetetlenné: hatputtonyos aszút is meghazudtoló édessége elegáns savakkal párosul, ropogós üdesége mögött komoly test rejtőzik. Komplex, gyümölcsös (alma, füge, sárgabarack, ananász), elegáns bor: citrus jegyekkel induló és orientális fűszerekben kiteljesedő illata és ízei révén nemcsak „megérdemli” a libamájat, jó partnere túróval és citrommal készült desszertekkel, de remek desszert önmagában is. Fiatal kora ellenére kész egyéniség: tökéletesen élvezhető ma, holnap -de akár 2o év múlva is… Az Édes Élet első évjárata Árvay János partnerének esküvőjére készült. Nevét onnan kapta, hogy a friss házasoknak indul a közös édes élet… Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Árvay és Társa Pincészet
Évjárat: 2001/03
Ízvilág: Édes fehér
Ár: 12213.5 Ft / Egységár: 24427.0 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 
 
Tokaji Furmint 0,75 l

A termőhely gazdag ásványossága, mineralitása és a fajta elsőleges íz- és illatjegyei gazdaggá és jól fogyaszthatóvá teszik a bort. A teljességet a részbeni fahordós erjesztés és érlelés jegyei adják meg. Önmagában is nagyon kellemes, de jó kísérője fehér húsoknak is. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Patricius Borház
Évjárat: 2009
Ízvilág: száraz fehér
Ár: 1807.0 Ft / Egységár: 2408.9 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 
 
Tokaji 4 Puttonyos Aszú 0,5 l

A 2000-es Patricius borválogatás legkönnyedebb bora. A nemesen töppedt szemek kellemes ízeivel a Botrytis aromái harmonizálnak. A szép savak határozott gerincet adnak az ízvilágnak. Gyümölcs saláták, desszertek mellé vagy akár egy kellemes baráti beszélgetéshez ajánljuk. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Patricius Borház
Évjárat: 2000
Ízvilág: Édes fehér
Ár: 7286.5 Ft / Egységár: 14573.0 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 
 
Tokaji 5 Puttonyos Aszú 0,5 l

Finom őszibarack, kajszibarack és virágillat kíséri a bort. Az élénk savak és az édesség egyensúlyt teremt a szájban. Az íz hosszú, lágy lecsengése elegánsan zárja le a bort. A kék sajtok megnyithatják e bor mély aromáit és teljessé tehetik a harmóniát. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Patricius Borház
Évjárat: 2002
Ízvilág: Édes fehér
Ár: 8482.5 Ft / Egységár: 16965.0 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 

 
Kulcsszó:
Név:
Leírás:
Forgalmazó:  

Ár:  

 
Pokerkepfel
Festmeny_partner
Romantik2
Top10
Bor-szakmai
 
     
Főoldal |  Rólunk |  Szállítási feltételek |  Fórum |  Árak |  Kapcsolat

Napelem | 10 kw napelem rendszer ár A weboldalt készítette: HOLNAP DESIGN weboldal készítés | Üzemelteti: EZHosting
Festményvarázs |  Varázsjáték |  Országos céginfó |  Tudakozz |  Aktivtudakozó