32-es_bor__llv_ny Bortartó állvány
Bortartó állvány fából 32 bornak. magasság: 85cm szélesség: 50cm
Ár: (AKCIÓS) 13500.5 Ft / régi ár: 14990 Ft
 

BOROK, PÁLINKÁK, KIEGÉSZÍTŐK, BORTARTÓK, KEDVEZŐ ÁRON NAGY VÁLASZTÉKBAN AKÁR INGYENES KISZÁLLÍTÁSAL!

 
       
       
 
Tiffán Ede és Zsolt Pincészete

Tiffán Ede 1942-ben született Villánykövesden. A Kertészeti és Szõlészeti Fõiskolán 1965-ben szerzett diplomát. Ezt követõen 1981-tõl a Villányi Termelõszövetkezetnél dolgozott. 1991-tõl magántermelõ. Magyar Borakadémia alelnöke. A Pannon Bormíves Céh alapító társelnöke. 1991-ben az Év Borászává választották. 1999-ben szakmai munkássága elismeréseként a Magyar Köztársaság Érdemrend Tiszti Keresztjét vehette át.Családjukban a szõlõ és a bor szeretete öröklött dolog, Tiffán Ede kilencedik generációs borásznak vallja magát. Meggyõzõdése, hogy a gazdaságot a családban kell tovább vinni, erre minden reménye megvan, hiszen Zsolt fia épp úgy ragaszkodik a szõlõhöz és a borhoz, mint elõdei. Hite szerint a felhalmozódott tudás és tapasztalat mindenképpen a bor minõségében testesül meg.Az eggyik legnagyobb tekintélyű borász, illetve borászat Villányban. Tiffán Ede az elsõk között kezdett el minõségi palackozott borokat készíteni már a '80-as évek végén, és elsõként vehette át "Az Év Bortermelõje" díjat 1991-ben. Jó pár éve már fiával, Zsolttal együtt írják tovább a pince történelmét.
 
 
 
 
Villányi Cuvée Carissimae 0,75 l

A Kopár dűlő termése, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot fajtákból készült. A Carissimae nagy bor, melyben egymásra talál az ügyesen és hitelesen megfogalmazott, nagy marketingértékű mítosz és a szerencsés kézzel rajzolt címke. Carissimae, azaz a legdrágábbnak, mondja a szép hascímke, ami nem annyira az árfekvésre céloz, mint inkább arra a sírfeliratra, mely Tiffán Ede pincéjében látható, és amelyet maga a borász lelt a Kopár-dűlő forgatása közben csaknem két évtizede. A töredéken megrendítő sírfelirat olvasható, amely szerint a követ a 25 évesen elhunyt legdrágább feleségnek, Lucia Apuleiának állította a gyászoló férj. Tiffán Ede és fia, Zsolt, akik egyenrangú alkotótársként vesznek részt a mérvadó és sikeres pincészet menedzselésében, azért választották e szót a bor nevéül, hogy jelezzék: a bor kitüntetett helyet foglal el eddigi életművükben. A bíbor bor fiatalos, lila éle feketés magba mélyül, illata nehéz és alkoholos, ugyanakkor nagyon gyümölcsös, némi dohánnyal és csokival, a visszafogott barrik jeleivel. Szájban nagyon komplex és testes, elegáns bársonyossága és szilvalekváros pasztózussága nagy tűzzel, magas, mediterrán borokat idéző alkohollal párosul. A Carissimae nem a hétköznapok bora: nobilis vadakhoz, bárányhoz, bélszínhez, aromás, nehéz sajtokhoz, cheddarhoz, parmezánhoz ajánljuk. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Tiffán Ede és Zsolt Pincészete
Évjárat: 2006
Ízvilág: száraz vörös
Ár: 9483.5 Ft / Egységár: 12643.8 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 
 
Villányi Pinot Noir 0,75 l

Élénk színű, fűszeres illatú, a fajta jegyeit gazdagon hordozó, izgalmas bor. Elegáns savak, nagy belső egyensúly és gyümölcsösség jellemzi. Kizárólag a Várerdő dűlő termése. Vélemények a termékről ( 0 )
 
Borászat: Tiffán Ede és Zsolt Pincészete
Évjárat: 2006
Ízvilág: száraz vörös
Ár: 7377.5 Ft / Egységár: 9835.8 Ft/liter
Indicator_tiny_red
 
 

 
Kulcsszó:
Név:
Leírás:
Forgalmazó:  

Ár:  

 
Pokerkepfel
Festmeny_partner
Romantik2
Top10
Bor-szakmai
 
     
Főoldal |  Rólunk |  Szállítási feltételek |  Fórum |  Árak |  Kapcsolat

Napelem | 10 kw napelem rendszer ár A weboldalt készítette: HOLNAP DESIGN weboldal készítés | Üzemelteti: EZHosting
Festményvarázs |  Varázsjáték |  Országos céginfó |  Tudakozz |  Aktivtudakozó